Чому роздача їжі – це найкраща благодійність?

Кожен … з нас, проходячи у метро повз стареньку бабусю чи дідуся, давав чи хотів дати кілька гривень у протянуту руку. Серце при цьому посміхалося і заспокоювалося: “Я зробив щось добре!”.

Та чи знаєте ви, на що саме йдуть гроші, які ми часом зовсім необачно жертвуємо на вулиці? Чи дійсно на них ця бабуся купить собі овочі, хліб, гречку?

Не секрет, що в наш час дідусів, бабусь, і навіть молодих жінок із дітьми використовують для збору пожертв. Для когось це просто бізнес. А самим бабусям та дідусям дістаються лише крихти з того, що ми їм кладемо у долоні. 

Нещодавно підслухали історію про одну з таких бабусь, яка просила на хліб біля метро. А ввечері приходила додому і віддавала усі гроші улюбленому онукові. Той онук брав гроші і йшов купувати на них… наркотики. А бабуся просто його любить… Тобто кожен, хто давав гроші цій бабусі, ставав спонсором наркоманії. Це не зовсім те, про що мріють люди, які жертвують гроші в метро, чи не так?

Що ж робити у цій ситуації? Невже зовсім не займатися благодійністю? Але ж серце хоче робити гарні справи! Воно плаче і надривається – так хоче комусь допомагати!

І ось у ведичних писанніх є відповідь на це питання. І вона дуже проста: коли ми хочемо пожертвувати гроші, то повинні давати їх або на служіння Богові, або розумній, перевіреній людині, яка точно вміє розпорядитися ними на користь усім. А коли ми не знаємо, куди подінуться наші гроші, то краще відразу віддавати те, про що нас просять.

Просять дати на хліб – купіть бабусі хліб. Немає що одягнути – принесіть одяг чи взуття. Так ви як мінімум будете впевнені, що Вас не обдурять. Адже їжа завжди комусь знадобиться, навіть якщо не тій людині, котрій Ви її дали.

Саме тому наша благодійна місія “Їжа життя” не допомагає людям грошима. Але ми годуємо сотні тисяч людей по всьому світу, готуючи гарячі, смачні вегетаріанські страви, і роздаючи їх там, де в них є потреба. І все це відбувається виключно на волонтерській основі. 

Приєднуйтесь і Ви до нас! Разом зробимо світ добрішим! 

info @ foodforlife.org.ua

Categories: Без категорії